Feng Shui is een ruim 3000 jaar oude tactiek die zorgt voor een fijne harmonie en goede energie. De manier van inrichten kan volgens de Chinese denkwijze invloed hebben op de doorstroom van energie en daarmee de sfeer, leefwijze en rust beïnvloeden.

Volgens enkele basis principes kun jij vandaag al aan de gang gaan om je huis een heuse Feng Shui make-over te geven.

 1. Chi, ook wel energie. De energie moet volgens Feng Shui vrij kunnen stromen in huis. Dit doe je door doorgangen en deuren open te houden.
 2. YingYang, het teken van balans en tegenhang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warm-koud, man-vrouw, droog-nat.
 3. De vijf elementen (water, vuur, aarde, hout en metaal) zijn belangrijk in een Feng Shui interieur. Bij een slechte combinatie van deze vijf elementen kunnen ze elkaar verzwakken; dit heet een destructieve cyclus. Het is belangrijk je huis goed te ventileren en planten te gebruiken die voor zuurstof zorgen.feng shui

Aan de slag!

Nu je de basis regels van een FengShui interieur kent is het tijd om de mouwen op te stropen en deze mooie dag te gebruiken het naar jouw interieur te vertalen.

 • Een vierkante zithoek is volgens de Chinese denkwijze belangrijk voor de harmonie en Chi. Zorg dat je zithoek in een vierkante opstelling staat. Heeft je woonkamer een L vorm, werk dan met bijvoorbeeld een kamerscherm, kastje of dressoir.

Hedi meubelen bank

Bank afkomstig uit de collectie van Hedi meubelen.

 

 • zorg voor een familie portret, dit creëert een warme en harmonie.

 

 • Speel met de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Een tafel van hout met metalen poten is bijvoorbeeld de perfecte balans. Te veel staal of hout zorgt voor een disbalans.

eettafel hedi meubelen

Set afkomstig uit de collectie van Hedi meubelen.

 

 • Haal een paar gezellige planten in huis! Of je in Feng Shui gelooft of niet, een mooie, groene kamerplant is altijd goed in huis! Het zorgt voor zuurstof en reinigt de ruimte, daarnaast staat het ook nog eens super hip.

 

 • Gebruik Kristallen en Edelstenen voor een fijne sfeer in huis. De werking van deze elementen zijn voelbaar in huis en hebben een hele positieve werking. Mocht je hier niet in geloven, dan kijkt het gelukkig ook gewoon erg mooi.

 

 • Opgeruimd staat netjes! Volgens de Chinese denkwijze zorgt rommel voor chaos en onrust, ik durf uit eigen ervaring toch wel te zeggen dat dit klopt.

 

 • Dag en sfeerlicht. Volgens de Chinese denkwijze heeft daglicht overdag een positieve werking op ons en een sfeervol licht in de avond. Overdag brengt veel licht extra energie en in de avond zorgt juist een ontspannen sfeerlampje voor rust, dit maakt dat je extra ontspannen de avond en nacht in gaat.

 

 • Een fijne geur brengt ook een ontspannen sfeer en fijne leefomgeving in huis. Feng Shui staat natuurlijk in voor natuurlijke geuren, dit kan met geur-kaarsen, stokjes of een geurlamp van Lampe Berger, ook deze zijn bij ons verkrijgbaar.

 

Heb je ook zo veel zin om deze dag aan de slag te gaan om jouw interieur helemaal Feng Shui te maken? Bezoek Hedi meubelen in Heeswijk-Dinther voor alle elementen, weetjes en hulp bij het creëren van de juiste harmonie in huis.

 

Een harmonieuze groet,

Lisa