Bij het importeren van meubelen uit Colombia werden we geconfronteerd met armoede in de wereld. Een ding was snel duidelijk, bij zaken doen hoort ook een maatschappelijke plicht. Voor ons was het snel een uitgemaakte zaak wat terug te willen doen voor de aller armste van de stad Bogota.

Zoals het gaat met zaken doen over de grens zijn waardevolle tussenpersonen van groot belang. Iemand die de spelregels, wetten en taal van het land kent. Via ons tussenpersoon kwamen we in 2006 in contact met mevrouw Bertilda, zij runde een gaarkeuken in een van de armste wijken van Bogota (Egipto). Helaas had de gemeente besloten de keuken te sluiten, deze voldeed niet meer aan de veiligheidsplichten en een verbouwing was een te grote kostenpost voor Bertilda.

Dit schrijnende verhaal greep ons direct aan dus besloten we deze verbouwing te vergoeden. Gelukkig verliep dit goed en de gaarkeuken mocht open blijven. Om nog meer kinderen te kunnen helpen en de maaltijden te verbeteren besloten we drie jaar lang maandelijks een bedrag te doneren. Bertilda en vele kinderen waren goed geholpen en ons erg dankbaar. Door de financiële crisis en het oplopende aantal kinderen hebben we na drie jaar moeten besluiten een stichting om te richten.

Stichting Bogota Zonder Honger is een feit en is het project alleen maar gegroeid. De Stichting Bogota Zonder Honger helpt dagelijks ongeveer 220 kinderen aan voeding, maar ook aan onderwijs en naschoolse activiteiten. Denk hierbij aan sport, creativiteit en bijlessen.

Spreekt dit project jou ook aan? De onderstaande documentaire geeft een nog mooier beeld of neem eens een kijkje op de website van de stichting: BogotaZonderHonger