Maak in 3 stappen jouw duurzame droomtafel op maat

Bij Hedi meubelen zijn we enorm trots op ons product. Buiten dat onze meubels een prachtige uitstraling hebben zijn we ook trots op de wijze van produceren. We werken enkel met hergebruikt hout. Het hout is minstens 60 jaar oud en krijgt een tweede leven. Zo werd een groot gedeelte van het hout eerder gebruikt voor vloeren, daken, kozijnen en huisstructuren. Bij restauratiewerkzaamheden wordt dit hout aangeboden op de markt en gebruiken wij het om er kwaliteitsmeubelen van te maken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is volgens Hedi meubelen uiterst belangrijk. Klimaatverandering is een probleem waar we vandaag mee te maken hebben, ontbossing draagt daar aan bij en hier zijn wij op tegen. Door oud hout te hergebruiken, voorkomen we verdere ontbossing. Nieuwe meubels maken van oud hout is waar we voor staan; hierdoor krijgen meubels extra karakter en creëren we ‘meubels met een verhaal’.

Het hergebruikt hout is afkomstig uit Colombia, waar ook de productie plaatsvind. We werken inmiddels ruim 15 jaar met dezelfde fabrieken in Colombia en hebben hierdoor een sterke band opgebouwd. Het gebruik van hergebruikt hout betekent dat er verschillende typen hout door elkaar worden gebruikt. De meubels die wij produceren kunnen 8 verschillende soorten hout bevatten. Het oude hout kan krassen, oneffenheden of gaten tonen, dit zijn stille getuigen van een rijk verleden. De bekende soorten hout die verwerkt worden in de meubels zijn, eikenhout, eucalyptushout en cederhout. Andere houtsoorten zijn ook typen hardhout die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.

STAAL

Het staal dat wordt gebruikt voor de onderstellen, betreft kwalitatief sterk gewalst staal. De lasnaden zijn vaak nog zichtbaar en dit zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk. Het staal is massief en wordt geproduceerd in Nederland. We lakken de onderstellen af, zodat er een beschermlaag opkomt. Poedercoaten of kleuren behoort ook tot de mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op.

MAATWERK

Naast de standaardafmetingen is er ook maatwerk mogelijk. Iedere afmeting is leverbaar, u kunt ook een afwijkende bladdikte kiezen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden zodat we samen uw droomtafel kunnen realiseren. Heeft u zelf een model gevonden die u mooi vind, we kunnen veel maken en staan open voor eigen inbreng.

AFWERKING

Onze meubels zijn standaard licht rustiek. Dit wil zeggen dat ze er mooi geleefd uitzien en niet volledig glad zijn. De tafels hebben wat oneffenheden maar zijn wel degelijk geschikt om eraan te leven. Zo kunt u er gewoon een glas op zetten zonder dat deze omvalt. Wilt u nou juist een tafel extra glad of extra grof dan kunnen we dit leveren. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat voor afwerking u wenst.

KLEUR

De kleur van de tafels standaard is een mooie beits die een natuurlijk effect geeft aan de tafel, deze kleur hebben we zelf gemixt en noemen we de ‘standaard Hedi afwerking’. Deze mix is licht van kleur maar haalt de natuurlijke houttonen iets op. Ook hierin is variatie mogelijk; vaak wordt er gekozen voor een vergrijsde beits of een zwarte beits. Wanneer u een andere kleur wenst kunnen we dit realiseren. Geef ons een duidelijk voorbeeld en we gaan ons best doen, uw gewenste kleur op de tafel te krijgen.

UITBREIDINGS
MOGELIJKHEDEN

Naast de eettafels hebben we ook een uitgebreide collectie aan (tv) dressoirs, kasten en wandtafels van hetzelfde hout. Ook kunnen we iedere tafel leveren als salontafel of bartafel. Indien u geïnteresseerd bent in onze collectie meubelen, neem contact met ons op of kijk alvast in de collectiepagina op de website.