Bij Hedi Meubelen hebben we passie voor hergebruikt oud hout om twee hoofdredenen:

Ten eerste om de prachtige uitstraling van het oude hout. Het hout kent een lange geschiedenis en dit is terug te zien in de meubelen. Een kras, oneffenheid of gaatje zijn stille getuigen van een rijk verleden. De tweede reden is uit liefde voor onze planeet en natuur.

Massaontbossing is een gevolg van de vraag naar nieuwe houten meubels. Door hout te hergebruiken voorkomen we verdere ontbossing. Het hout is tussen de 80 en 100 jaar oud en is met name afkomstig uit oude huizen die gesloopt worden. Het hout is zeer bruikbaar bij het produceren van meubelen, omdat het allemaal harde houtsoorten betreft.

Het leuke van met oud hout werken is dat het allemaal verschillende soorten hout zijn. Dit geeft kleur en karakter aan de meubelstukken en dit maakt het dan ook uniek. In onze meubelen kunnen wel 8 verschillende soorten hout teruggevonden worden.

Onze vakmensen in Colombia en India zijn zeer vaardig en hierdoor kunnen we van het oude hout ook maatwerk meubelen leveren. De meubelen worden met zorg en passie gemaakt en daar zijn we super trots op. We vertellen er graag meer over in onze showroom of neem contact met ons op!