Bij Hedi Meubelen hebben we een ruim aanbod aan stoelen. Wat je wensen ook zijn, dankzij ons gevarieerde assortiment kunnen we ook jou voorzien van een eetkamerstoel die bij je stijl en je voorkeuren past!

Prijscategoriën

In ons aanbod vind je stoelen in verschillende prijscategorieën:

Basis comfort

Deze categorie omvat stoelen van tussen de €100 en €175. De stoelen in deze categorie zijn uitgevoerd in uiteenlopende stoffen die vaak in een aantal kleuren leverbaar zijn. Deze stoelen zijn vaak maar in één uitvoering mogelijk; er zijn dus geen opties mogelijk. Als het bijvoorbeeld een stoel met een wieltje betreft, dan zal het niet mogelijk zijn om hier vanaf te wijken. Daardoor kunnen de stoelen in grotere hoeveelheden geproduceerd worden, waardoor de kosten laag blijven.

Op maat gemaakt

De tweede prijscategorie start bij €175 en loopt op tot ongeveer €300. De mogelijkheden zijn groter. Zo zijn er vaak veel kleuren en stoffen te kiezen en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoelpoot met of zonder wieltje. Deze stoelen worden op commissiebasis gemaakt: de bestelling wordt speciaal per klant geproduceerd. Over het algemeen hebben deze stoelen ook een wat langere levensduur dan de stoelen in de eerste categorie.

Ambachtelijke luxe

Zoek je een stoel van uitzonderlijke kwaliteit, dan komen we terecht in deze categorie, startend bij €300 euro. Bijna alle stoelen in deze categorien zijn Nederlands fabrikaat en hebben veel opties wat betreft stof, leer en kleuren. Ook de vulling van de stoelen is van zeer hoge kwaliteit. Vaak wordt er koudschuimvulling gebruikt in combinatie met traagschuim en zit er nozagvering in de zitting voor een hoog zitcomfort. Uiteraard hebben deze stoelen een lange levensduur en blijven de stoelen lang mooi.

Wij doen altijd ons uiterste best om voor iedere categorie de mooiste stoelen te vinden. Ons uitgangspunt is namelijk om voor iedereen een hoogwaardige, passende stoel te hebben. Ben je toch op zoek naar iets anders? Neem gerust even contact op. Dankzij onze relaties met vele verschillende meubelproducenten, kunnen we je helpen bij je zoektocht naar jouw perfecte model.

Stoelbekleding

Hopelijk heb je een beeld van onze collectie. Om het verhaal af te sluiten willen we nog een toelichting geven over de soorten bekleding.

Stoffen stoelen

Stof word nog altijd het meest gebruikt, het zit zacht en is minder duur dan leer. Toch zit er vaak een prijsverschil tussen verschillende stoffen, niet enkel door kwaliteit maar vaak heeft het met zeldzaamheid te maken en de gebruikte grondstoffen. Stoffen die worden gebruikt voor stoffering van zitmeubelen zijn goed getest en geschikt bevonden, je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor snelle slijtage bij normaal gebruik. Bij stof is het altijd raadzaam om ze in te spuiten met een textielspray (ook wel impregneren genoemd) dit zorgt ervoor dat vocht en vuiligheid niet in de stof trekt. Lichte kleuren stof zijn gevoeliger voor vlekken dan donkere kleuren stof, bedenk dus goed wat je kiest, afhankelijk van de situatie waarin je woont/leeft.

Stoelen bekleed met microleder

Microleder is supersterk materiaal en heel gemakkelijk schoon te maken. Het bestaat uit een combinatie van leer en stof vaak in de verhouding 70% leder en 30% stof.  Voor het schoonmaken kun je gewoon een lichtvochtige doek gebruiken. Microleder is dan ook ideaal als je huisdieren of kinderen hebt, maar ook als je door werk (of andere redenen) veel met een vuile broek op de stoelen gaat zitten. Daarnaast is microleder niet gevoelig voor kleurverandering. Al met al is het een erg mooi materiaal en bij Hedi zijn we er dan ook heel enthousiast over.

Stoelen met leder

Leder is qua uitstraling prachtig en heeft net als Microleder een lange levensduur. Er zijn verschillende soorten leer, maar vaak kiezen lederliefhebbers voor geschuurd leder vanwege de prachtige natuurlijke uitstraling. Leder leeft; dat geeft je meubels een authentieke en unieke uitstraling. Omdat het leeft, is het belangrijk om te weten dat het wat meer aandacht nodig heeft dan microleder. Zo is het nodig om af en toe een leer lotion te gebruiken om het leer mooi te houden. Leder zal ook wat eerder verkleuren en op den duur zul je ook gaan zien waar je veel hebt gezeten. Dit hoort erbij en veel lederliefhebbers zien dit dan ook als charme. Leder is over het algemeen wat duurder dan stof en microleder.

Meer informatie

Heb je meer vragen over onze collectie of over bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden in onze stoelen? Neem gerust even contact op of kom langs in onze showroom in Heeswijk-Dinther.