Stoelen

Bij Hedi Meubelen hebben we een ruim aanbod aan eetkamerstoelen. We begrijpen dat er verschillende wensen zijn en hier proberen we iedereen zo goed mogelijk in te voorzien.

Prijscategoriën

Een korte uitleg over ons aanbod; we hebben stoelen in verschillende prijscategorieën. De eerste categorie start bij €100 en loopt op tot €175. De stoelen in deze categorie zijn stoffen stoelen, die vaak in een aantal kleuren leverbaar zijn. Deze stoelen zijn vaak maar in een uitvoering mogelijk, dit wil zeggen dat er geen opties mogelijk zijn. Stel de stoel is met een wieltje, dan zal het niet mogelijk zijn om hier vanaf te wijken. Hierdoor kunnen deze stoelen in grote getalen gemaakt worden en kunnen ze de kosten voor de stoelen laag houden.

De tweede prijscategorie start bij €175 en loopt op tot €300, in deze categorie worden de mogelijkheden groter, zo zijn er vaak veel kleuren en stoffen te kiezen en kun je er voor kiezen of je met wieltje of zonder wieltje wilt. Deze worden op commissie basis gemaakt, dit wil zeggen dat per klant een bestelling apart wordt geproduceerd. Over het algemeen hebben deze stoelen een wat langere levensduur dan de stoelen in de eerste categorie.

Dan de derde en laatste categorie, hierin vallen de stoelen van uitzonderlijke kwaliteit, deze starten bij €300 euro. Deze stoelen zijn in de meeste gevallen Nederlands fabricaat en hebben veel opties wat betreft stof, leer en kleuren. In deze categorie vind je stoelen met hoge kwaliteit vulling. Vaak wordt er koudschuimvulling gebruikt in combinatie met traagschuim en zit er nozagvering in de zitting. Dit zorgt voor een hoog zitcomfort. Je kunt er vanuit gaan dat je een lange levensuur hebt en dat de stoelen ook lang mooi blijven.

Wij hebben onze uiterste best gedaan om binnen iedere categorie de mooiste stoelen te vinden, zodat we iedereen goed kunnen helpen die graag bij ons stoelen wilt kopen. Mocht je nu toch opzoek zijn naar iets anders, aarzel niet ons te contacteren. We hebben veel connecties en vinden het leuk om op zoek te gaan naar andere modellen.

Wij zijn dealer van de volgende merken;

 • Maxfurn
 • HE Design
 • Haveco
 • t Anker
 • Tower Living
 • Bocx Interior
 • Le Chair
 • Ds Meubelen
 • XL Company
 • PTMD
 • Passe Partout
 • New Ambiance
 • Eleonora

Bekleding

Hopelijk heb je een beeld van onze collectie. Om het verhaal af te sluiten willen we nog een toelichting geven over de soorten bekleding.

Stof

Stof word nog altijd het meest gebruikt, het zit zacht en is minder duur dan leer. Toch zit er vaak een prijsverschil tussen verschillende stoffen, niet enkel door kwaliteit maar vaak heeft het met zeldzaamheid te maken en de gebruikte grondstoffen. Stoffen die worden gebruikt voor stoffering van zitmeubelen zijn goed getest en geschikt bevonden, je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor snelle slijtage bij normaal gebruik. Bij stof is het altijd raadzaam om ze in te spuiten met een textielspray (ook wel impregneren genoemd) dit zorgt ervoor dat vocht en vuiligheid niet in de stof trekt. Lichte kleuren stof zijn gevoeliger voor vlekken dan donkere kleuren stof, bedenk dus goed wat je kiest, afhankelijk van de situatie waarin je woont/leeft.

Microleder

Microleder is een super mooie en sterke oplossing. Het bestaat uit een combinatie van leer en stof vaak in de verhouding 70% leder en 30% stof. Het is supersterk materiaal en heel makkelijk schoon te maken, hiervoor kun je gewoon een lichtvochtige doek gebruiken. Microleder is ideaal als je huisdieren of kinderen hebt, maar ook als je door werk (of andere redenen) veel met een vuile broek op de stoelen gaat zitten. Microleder is ook niet gevoelig voor kleurverandering en is ook een erg mooi materiaal. Vandaar zijn we bij Hedi heel enthousiast hierover en vind je het ook veel in onze collectie.

Leer

Leer is qua uitstraling prachtig en heeft net als Microleder een lange levensduur. Eer zit veel verschil in soorten leer, maar over het algemeen kiezen leer liefhebbers voor geschuurd leer vanwege de prachtige natuurlijke uitstraling. Leer leeft en dat is belangrijk om te weten, het heeft iets meer aandacht nodig dan microleder, dit wil zeggen dat je soms een leer lotion zult moeten gebruiken om het leer mooi te houden. Leer zal ook eerder verkleuren en je zult op den duur zien waar je veel hebt gezeten. Dit hoort bij leer en veel leerliefhebbers zien dit dan ook als charme. Leer is over het algemeen duurder dan stof en microleder.

Heb je meer vragen over materialen, informeer gerust of kom langs in onze showroom in Heeswijk-Dinther.