Almirah

Almirah is een woord uit India dat kast bekent. In de meubelbranche wordt het woord gebruikt om aan te duiden dat het een originele kast uit India is met oude elementen. De kasten bezitten originele oude deuren uit India. Vaak zijn dit zware deuren met veel houtsnijwerk en geven kasten een speels karakter.

Almirah kasten zijn typerend voor de provincie Rajasthan, de provincie waar veel handwerk wordt gemaakt. Het houtsnijwerk en mooie metalen toevoegingen zijn puur vakmanschap.

De Almirah kasten hebben een antiek karakter en koloniale kleuren. Ook in een moderne inrichting kunnen de kasten prachtig tot hun recht komen doordat, ze geven dan vaak de inrichting een speels karakter.

In veel gevallen zijn er nog verschillende verfresten te vinden op de deuren van de Almirah kasten. Deze resten hinten naar een ver verleden en laat zien dat hier echt sprake is van gerecycled hout. Naast dat dit de Almirah meubels een prachtig karakter geeft, is het ook ecologisch goed verantwoord. Verdere ontbossing wordt voorkomen. Dit is typerend aan alle houten meubels bij Hedi Meubelen. Wij vinden het van uiterst belang dat hier over na wordt gedacht in de meubelindustrie en dat meubelmakers hun verantwoording nemen en dat de voorkeur wordt gegeven aan gerecycled hout.

De Almirah kasten zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Als lage tweedeurs kasten, hoge een-deurs kasten of als dressoirs. Ook hebben we originele oude deuren beschikbaar. Deze deuren zijn los te koop en kunnen tijdens een bouwproces gebruikt worden om een blikvanger in huis te maken.

Bezoek ons

Voor ons ruim aanbod bent u welkom bij Hedi Meubelen in Heeswijk-Dinther, in de buurt van de grote Brabantse steden; ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.